G-P ändrar i ledningen

Hjörne: ”Känn ingen sorg”
0:55 min

Göteborgs-Postens chefredaktörer Jonathan Falck och politiske chefredaktör Peter Hjörne kommer att inom några månader att lämna sina tjänster.

Göteborgs-Posten kommer i och med förändringarna att få en gemensam chefredaktör för nyhetsavdelningarna och ledaravdelningen. Jonathan Falck tar tillfälligt över den rollen, och han stannar kvar tills en ny chefredaktör är på plats - någon gång under hösten.

Jonathan Falck kommer i höst att bli redaktionell rådgivare i Stampen-gruppen, medan Peter Hjörne på halvtid kommer att fortsätta vara krönikör på GP:s ledarsida.

Peter Hjörne som lämnar sitt politiska chefsredaktörskap den 15 juni säger i ett pressmeddelande att han för länge sedan beslutat sig att dra ned på takten det år han fyller 60 år vilket han gör i år.

– Bland det jag uppskattar mest är dock att skriva och jag gläds åt att fortsätta jobba med det på GP, som ledarkrönikör på halvtid. Därutöver ska jag självfallet också ägna mig åt ägar- och styrelsefrågor inom Stampen, säger Peter Hjörne.

Peter Hjörne blev chefredaktör för GP 1993, efter åtta år som vd och sedan 2001 har han varit politisk chefredaktör.

Jonathan Falck har varit med och lett tidningen i 17 år, de senaste tolv åren som chefredaktör och innan dess som redaktionschef. Han beskriver det som det roligaste jobb han har haft, men säger samtidigt att det är en mycket lång tid och att det är ett lämpligt tillfälle att lämna över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".