Foto: Twitter & Scanpix.

Aulins konto inte kapat enligt Chalmers

Det var Chalmers-professorn Tor Aulin själv som skickade nedlåtande tweets från sitt Twitter-konto till forskaren och författaren Ann Heberlein. Den slutsatsen drar Chalmers själva i sin egna undersökning.

Tweetsen fick Ann Heberlein att ta mycket illa vid sig och skapade en stor debatt om tonen på sociala medier. Bland annat stod det:

"Intressant med allt känslomässigt flum om @annheberlein. Kommer från de "troende". Passar bra till hennes verksamhet. 100% skitprat." och "Är det så att du lever på att vara Sveriges största knäppskalle? Vad gör du på LU?"

Tor Aulin hävdade sedan att hans konto blivit kapat. Men den förklaringen köper inte Chalmers.

– Det har dykt upp starka tekniska indicier på att den dator som Tor hade i hemmet är den dator som använts för twittrandet om Ann Heberlein. Det finns starka tecken på det, säger Christian Borg, presschef på Chalmers.

Vad är det för tecken?

– Det är Google-sökningar på innehållen i tweetsen som stämmer överens med vad som twittrats från det här kontot. Det stämmer även överens i tid, säger Christian Borg.

Tor Aulin har inte gått att nå för en kommentar. Enligt Christian Borg på Chalmers säger Tor Aulin att han inte riktigt minns vad som hänt.

– Vi kan bara konstatera att det är ett twitterbeteende som inte är bra, ett mobbingbeteende.

Ann Heberlein har även polisanmält Tor Aulin efter händelsen. Enligt Christian Borg inleds nu en arbetsrättslig prövning mot honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".