Inga brister på psykiatriska kliniken i Mölndal.

Idag hölls en minnesstund i Öisgården.

Det finns inget som tyder på att det funnits brister i vården av brottaren Mikael Ljungberg. Det säger chefläkare Ingemar Wickström på Sahlgrenska universitetssjukhuset idag.

Sjukhusledningen har gjort en utredning och inga brister har upptäckts. Självmordet begicks inne på den psykiatriska kliniken i Mölndal där Ljungberg hade tillsyn varje kvart. Med största sannolikhet blir det därmed inte Lex Maria-anmälan till socialstyrelsen för ytterligare undersökning.

I eftermiddags höll Örgryte IS höll en minnesstund. Över 300 personer hade sökt sig till till Öisgården. Minnesstunden hölls i grässlänten utanför Öisgården eftersom så många tagit sig dit att man inte fick plats inomhus.

Där var inte bara de som kände Mikael Ljungberg personligen utan också många vanliga göteborgare. I en träram på en bänk stod ett foto på Ljungberg. Bilden visade ögonblicket när han just tagit OS-guld i Sydney och överlycklig sträcker armarna i skyn med en stor svensk flagga i händerna. På marken bredvid bänken brann två marschaller och nedanför fotot växte ett berg av blombuketter och hälsningar.

Reporter Nina Sjöman