1 av 2
Ett stort hål i marken efter vattenläckan. Foto: Maria Wendehög /Sveriges radio
2 av 2
Öde Öckeröled efter vattenläckan. Foto: Maria Wendehög /Sveriges radio
vattenläcka öckeröleden

Avstängd väg ger stora trafikproblem

Trafikverket: ”Ena vägbanan är helt bortspolad”
1:15 min

Öckeröleden är på lördagseftermiddagen helt avstängd efter vattenläckan som inträffade vid Syrhålamotet på morgonen. Det är oklart när trafiken kan släppas på igen.

Vatten från en läckande rörledning har spolat bort ett 50-tal meter av ena sidan av Öckeröleden vid Syrhålamotet på Hisingen.

Lennart Hellsing, pressinformatör på trafikverket, säger till P4 Göteborg att deras arbete med att laga vägen inte kan börja förrän Göteborg Vatten är klara med sitt arbete att laga ledningen.

Förhoppningen är att trafiken snart ska kunna släppas fram på en av körbanorna. Trafiken leds så länge runt via Björlanda och Norrleden, och stora köer har uppstått på de vägarna.

Vattenläckan och avstängningen av länsväg 155 mellan Göteborg och Torslanda orsakar stora trafikproblem, trots att den inträffat under en helg. Polisen dirigerar om trafiken via Björlanda, en omväg på mer än två mil. Många bilister försöker gena på småvägar, vilket leder till att dessa korkas igen av trafik som inte kommer fram.

– Vår rekommendation är "undvik Hisingen", säger Kim Selland, trafikledare på Trafikverket, skämtsamt till TT.

Det här medför även störningar i busstrafiken på linjerna 21, 24, 290, 291 samt Lila och Orange Express. Mer information om det finns på Västtrafiks hemsida.

Vattnet i den läckande ledningen har nu stängts av och enligt Göteborg Vatten är inga hushåll just nu helt utan vatten.

Orsaken till läckan är okänd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".