Taxichafför skjuten i Gårdsten

Ännu ingen gripen för taxiskjutning

Efter att en taxichaufför blev skjuten i ryggen i Gårdstens centrum under torsdagskvällen utreder polisen just nu olika tänkbara motiv men är förtegna.

Polisen har ännu inte gripit någon och har heller ingen misstänkt för taxiskjutningen i Gårdstens centrum i torsdags kväll.

– Vi jobbar väldigt brett och förutsättningslöst, säger Björ Blixter, polisens presstalesperson.

Skjutningen har gjort många som bor i området upprörda och rädda.

– Det är otäckt eftersom man bor ju i området och man vet inte vad som kan hända, säger en som bor i Gårdsten.

Det var vid elvatiden igår som polisen larmades till Gårdstens centrum efter att vittnen hört en skottlossning. Det var en taxibil som hade blivit beskjuten.

I bilen fanns chauffören och två passagerare. Chauffören, som är en man i 60-års åldern,  träffades i ryggen och blev förd till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Hur tillståndet för chauffören är vill sjukhuset inte uttala sig om under fredagseftermiddagen.

 Efter händelsen avspärrades platsen så att polisen kunde göra en teknisk undersökning och taxibilen togs i beslag.

– Det här är ett klassiskt spaningsärende, där inget är givet i förhand, säger Björ Blixter som är presstalesman hos polisen.

 Vet ni om skottet var avsedd för chauffören eller passagerarna?

Det är det vi försöker utreda. Det finns olika tänkbara motiv men det kan jag, till hänsyn av utredningen, inte uttala mig om, säger Björ Blixter.

Elza Zandi

#link=304580#

031- 83 70 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista