Flygvärdinna föll ut från flygplan

Flygplats-vd: ”Inte brustit i säkerhetsrutiner”
1:08 min

En flygvärdinna föll ut genom en flygplansdörr på Göteborg City Airport på tisdagen. Hon fick blödande föras till sjukhus.

– Efter omständigheterna så mår hon väl relativt okej, säger Annika Nyberg, vd på Göteborg City Airport.

– Hon var kontaktbar och pratbar efter fallet och det är en ung tjej som inte är så erfaren, säger Annika Nyberg.

Planet stod på plattan inför avfärd mot London. Bilen med den trappa som passagerarna använder backade ut och flygvärdinnan föll ut genom planets bakdörr, ett fall på cirka tre meter. Enligt Annika Nyberg är det ytterst sällsynt att någon ramlar ut ur ett plan på det här sättet.

-Aldrig någonsin har det hänt. Jag har jobbat på många andra flygplatser också och jag har aldrig hört talas om något liknande, säger hon.

Finns det någon anledning att se över era säkerhetsrutiner?

– Vi ser ständigt över våra säkerhetsrutiner. Det är viktigt att göra och det är pågående process. Utav de säkerhetsrutiner som gäller omkring den här processen så ser vi inte att det finns någonting där vi har brustit eller där vi kan förbättra oss, säger Annika Nyberg, vd på Göteborg City Airport.

Ryan Air-planet fick inte lyfta på grund av att antalet flygvärdinnor inte räckte för att ta hand om de omkring 170 passagerare som fanns ombord på planet. Först vid 15-tiden ska planet ha kunnat lyfta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".