Fyra stationer i Göteborgsområdet berörs av strejken. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Strejk på Bilprovningen

Det blir ingen strejk bland Unionens medlemmar på Sveriges television och Sveriges Radio. Men på Bilprovningen strejkar man sedan klockan 16 på onsdagen.

I Göteborgsområdet är det fyra stationer som berörs av strejken som bröt ut på onsdagseftermiddagen.

Tidigare på onsdagen blev fackförbundet Unionen och Medieföretagen överens om ett nytt avtal inom Public service.

Avtalet innebär en löneökning på 2,6 procent under avtalsperioden 1 april 2012 till 31 mars 2013. Varje medarbetare garanteras en löneökning på 300 kronor i månaden. Dessutom utlovas höjda lägstlöner, förbättrade helgersättningar och semestervillkor i anslutning till helgdagar samt oförändrad varseltid på 28 dagar för schemaläggning.

- Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens om bra lösningar på de frågor som är viktiga för Unionens medlemmar inom Public service. Avtalet ger nu Unionens medlemmar samma löne- och anställningsvillkor än övriga medarbetare inom Public service utan att vi har behövt utlösa den konflikt som hotade, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert i ett pressmeddelande.

Unionens varslade konfliktåtgärder inom SVT, SR, UR och Radiotjänst som skulle ha brutit ut klockan 16 på onsdagen är därmed avblåst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista