1 av 4
De första löparna passerade Kanalhuset vid 14-tiden. Foto: Johanna Storm/Sveriges Radio
2 av 4
Redo att ta emot löparna. På Götaplatsen pågår förberedelserna in i det sista. Bilden är från 13.00. Foto: Nina Sjöman/Sveriges Radio
3 av 4
Förberedelser inför Göteborgsvarvet. Avenyn klockan 12.00. Foto: Nina Sjöman/Sveriges Radio
4 av 4
Götaplatsen klockan 14.30. Foto: Nina Sjöman

Nästan 45 000 löpare ute på gatorna

0:46 min

Vi finns i Slottsskogen och ute på stan. Du hör oss mellan klockan 13.03 och 15.00.

Ute i Slottsskogen och på stan hör ni våra reportrar Jan Östgärd och Nina Sjöman. Göteborg Direkts Carina Holmberg och Peter Stenberg är själva med och springer och finns med oss på telefon under dagen.

Dessutom rapporterar Gustav Sandström för Västekot. Han har bland annat träffat Bengt Mårtensson som springer sitt första varv.

Per Kahl kommenterar loppet under sändningen. Programledare är Jonas Enarson. Och på kajen utanför Kanalhuset bjuder Hasse Andersson på liverapporter i sällskap av DJ Teddy.

Vädret verkar vara på löparnas sida. Enligt morgonens prognoser blir det molnigt med risk för någon skur i början av Göteborgsvarvet. Senare på eftermiddagen finns det goda chanser för solglimtar. Temperaturen kommer att ligga mellan 10 och 14 grader. Vinden blir måttlig till frisk nordvästlig.

Elitstart blir det klockan 13.30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista