1 av 2
Sävehofs Nicklas Barud jublar efter att han stänkt in ett mål. Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
2 av 2
Sävehofs damer tog sitt fjärde raka SM-guld. I finalen slog man Lugi med 27-14. Foto: Andreas Hillergren/Scanpix

Handbollsguld till Sävehofs damer och herrar

Det var dukat till handbollsfest under SM-finalen för herrar. Men Sävehof pajade partyt för Kristianstad. Med en fantastisk första försvarshalvlek säkrade Sävehof sitt tredje raka guld.

Det slutade 29—21 till stjärnspäckade Champions league-laget Sävehof mot säsongens stora överraskning IFK Kristianstad.

I en av de häftigast inramade SM-finalerna någonsin.

Inför handbollsmatchen var arenan ett orangefärgat kokande hav. Var man än tittade satt en IFK Kristianstad-supporter och hejade. Och som de hejade. Ljudvolymen var fullt i klass med en AC/DC-konsert.

– Otroligt häftigt att få uppleva det här. Vilken stämning, det är fantastiskt roligt att titta på, sade finalbesökaren Jonas Thern, som spelat fotboll i klubbar som Roma, Benfica och Glasgow Rangers och har ett förflutet som handbollsspelare på juniornivå.

Tyvärr för Kristianstad fanns det alltså ett gäng svartklädda partypajare på plats också. Sävehof fullständigt demolerade Kristianstad i första halvlek och hade 12—3 efter 20 minuters spel.

15—8 i paus.

Och hur gärna Skånepubliken ville annat blev andra halvlek mest en transportsträcka för Sävehof mot det tredje raka SM-guldet.

Det sista för tränaren Mikael Franzén vars plats nu tas av Magnus "Bagarn" Johansson, han som bara några timmar tidigare blev svensk mästare som damtränare för samma klubb.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista