1 av 3
Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
2 av 3
Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
3 av 3
Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Sävehof-Kristianstad 29-21

Fritzon avslutade med guld

0:57 min

Sävehof försvarade sitt SM-guld från förra året. Den som kanske var mest glad åt det var Erik Fritzon som med denna seger avslutar sin karriär.

– Det här drömmer man om som lite pojk att få göra det här det sista man gör. Det är helt ofattbart, säger Erik Fritzon som nu avslutar sin karriär.

Erik Fritzon blev omfamnad av Kristianstads tränare Ola Lindgren efter matchen tackades skämtsamt för att han väljer att sluta spela handboll.

– Han sa skönt att slippa dig, välkommen till den andra sidan, berättar Fritzon.

Ett hav av orange Kristanstadssupportrar räckte inte för att fixa seger i SM-finalen. Sävehof gick ifrån tidigt i målprotokollet och släppte aldrig in Kristianstad i matchen igen.

Det dröjde till den fjärde minuten innan matchens första mål kom. Det gjordes av Sävehofs Viktor Fridén och ledningen släppte Partillelaget inte på hela matchen. Laget gick ifrån till 3-0 innan Kristianstad fick in sitt första mål i matchen i den åttonde minuten.

Kristianstads anfallsspel gick i stå under stora perioder av matchen. 15-målsskytten Lars Möller Madsen bar Kristianstad på sina axlar så gott han kunde, men handboll är som bekant ett lagspel där flera måste bidra för en seger.

– Sävehof är välförtjänta segrare, det var alldeles för mycket nerver hos oss idag, säger Kristianstads Jesper Larsson.

Men det handlade inte bara om Kristianstads brister utan naturligtvis om deras motståndares kvalitéer. Sävehof gjorde en taktiskt bra match samtidigt som målvakten Thomas Forsberg storspelade mellan stolparna.

– Att vi lyckas få till spelet när det är sådan här stämning är fantastiskt. Jag kände att jag fick en bra start, säger Forsberg och fortsätter: 

– Jag tror att de hade lite respekt för var de skulle skjuta och vårt försvar står helt fantastiskt. Jeppe och Barud i mitten alltså, vilka jävla änglar!

Dagens finalseger med 29-21 innebar att Sävehof försvarade sitt guld från förra året samt att klubben, liksom i fjol, blev svenska mästare såväl på dam- som på herrsidan.

Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista