Saab i Trollhättan i höstas. Foto: Erik Abel/Scanpix

Två kämpar om Saab

Nu återstår endast två spekulanter i kampen om Saabs konkursbo. Snart måste affären vara klar för nu kommer påtryckningar från fastighetsägaren.

Tre möjliga köpare har blivit två. Nu står kampen mellan kinesiska Youngman och indiska Mahindra. Det skriver Saabs united och hänvisar till uppgifter från SVD enterprise.

Enligt Saab-bloggen ska även ett japanskt-kinesiskt konsortium bestående av Baic och Panasonic ha lagt ett slutbud, men de ska nu alltså ha dragit sig ur.

Och nu är det bråttom för konkursförvaltarna att få sålt konkursboet.

Enligt Saabs united så kräver fastighetsbolaget Hemfosa , som äger större delen av Saabs anläggning, att hyran ska börja betalas den 15 maj.

Men Konkursförvaltarna lägger sig inte platt utan hävdar att Hemfosa fick köpa anläggningen för billigt och kan nu komma att kräva att de betalar ett högre pris.

Fortfarande pekar det mesta på att en affär ska vara i hamn innan slutet av maj.

Men innan en budgivare godkänns gäller det att övertyga konkursförvaltarna att man kan göra Saab lönsamt. Och hur det ska gå till återstår att se.

Anders Ekwing
anders.ekwing@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista