1 av 2
Christian Olsson under VM i Sydkorea 2011, där han kom sexa. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
2 av 2
Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Skadorna får Christian Olsson att lägga av

0:59 min

Trestegsstjärnan Christian Olsson slutar på grund av alla skadeproblem.

Olsson avbröt landslagslägret i San Diego i förra veckan på grund av problem med högerfoten. Han åkte då hem till Göteborg för att få behandling av det team som hjälper honom på hemmaplan.

I somras gjorde Christian Olsson comeback i ett stort utomhusmästerskap - fem år efter EM-guldet i Göteborg. Men en sjätteplats i VM-finalen i sydkoreanska Daegu, ledde samtidigt till nya skadeproblem.

En broskbit lossnade i högerfoten, den som Olsson tar avstamp med på plankan och sätter i på nytt i det andra av de tre stegen. I höstas genomgick han därför en ny operation.

Förbundskaptenen Stefan Olsson sade då att Olsson varit "enormt fokuserad på att göra ett till OS, det gör att det här känns extra tråkigt".

Christian Olsson, 32, gjorde OS-debut i Sydney 2000. I Aten fyra år senare tog han guld. Han missade OS i Peking 2008 på grund av skada.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista