1 av 3
Christian Olsson meddelade själv på en presskonferens att han lägger av med tresteg. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
2 av 3
Christian Olsson slutar med tresteg. Foto: Scanpix
3 av 3
Christian Olsson under VM i Sydkorea 2011, där han kom sexa. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Christian Olsson

Olsson: "Kommer inte att sluta helt"

Olsson: ”Inte för att jag vill, utan för att jag måste”
1:25 min

Christian Olsson lägger inte av med friidrotten helt och hållet. Det meddelar han på en presskonferens på måndagseftermiddagen.

Christian Olsson förstod redan under landslagslägret i San Diego att foten inte håller. Men det har inte varit ett lätt beslut, berättar han för Radiosporten.

– Jag tror de flesta idrottare som fått upplevt stora arenor och känna den adrenalinkick det ger är lite oroliga för att hitta någon slags ersättning för den kicken i nästa del av livet. Men man får ta det som det kommer, alla idrottar kommer få uppleva den här dagen, det är ett faktum.

Men den aktiva idrottskarriären är inte helt över för Christian Olsson. Nu tänker han tävla i höjdhopp, den gren han startade karriären med. Men detta blir bara på en nationell nivå.

– Jag ska försöka lite. Jag har inget SM-guld i höjdhopp, jag har både i längdhopp och tresteg, så kanske kan jag avsluta det här på ett bra sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".