Foto: Erik Svensson/scanpix

MC-ambulanserna kvar

1:34 min

MC-ambulanserna i Göteborg blir kvar. Det bekräftar Sahlgrenska sjukhusets ambulansenhet för P4 Göteborg. I höst tas hela ambulansverksamheten över av sjukhuset från Falck Ambulans och personalen i den mc-burna enheten har varit oroliga.

Ambulanssjukvården har genomgått en stor förvandling de senaste decennierna där fokus flyttats från transport till akutsjukvård. MC-ambulanserna fylle en viktig funktion eftersom de kommer fram där det är trångt.

MC-enheten består av två motorcyklar med utbildade sjuksköterskor. Ett trettiotal gånger om året är de ute under folkliga evenemang. Bland personalen har det funnits en oro för hur verksamheten skall se ut n när ansvaret för ambulanssjukvården flyttas från Falck Ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Man har undrat om den lilla MC-delen kommer att försvinna försvinna i den stora omorganisationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista