Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

Tuff förlust för Transatlantic

Det Göteborgsbaserade rederiet TransAtlantic kom idag för fjortonde kvartalet i rad med en negativ kvartalsrapport. Nu blir det nedskärningar och kanske utflaggning av fartyg.

Pengarna fortsätter att strömma ur rederiet Transatlantic och nu sätts sparplaner i verket. Förlusten under första kvartalet drog i väg till 132 miljoner kronor, jämfört med förlusten på 53 miljoner kronor samma period i fjol.

För att möta den tuffa marknadssituationen slår bolagsledningen samman kontor, med neddragningar i Västerås och Stockholm som följd, för att bygga ut på huvudkontoret i Göteborg. Dessutom kommer några av deras 48 fartyg att säljas och ledningen siktar också på att sänka kostnaderna för besättningar.

Sammanlagt ska 80 miljoner kronor sparas och en möjlighet i förhandlingarna med facket är att flagga ut deras åtta kvarvarande svenskflaggade fartyg.

– Det är en möjlighet, säger Transatlantics vd Kim Sörensen. Men det kan också vara så att andra lösningar kommer upp på bordet.

Lasse Nilsson
lasse.nilsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".