Skatten höjs i regionen

”Det saknas knappt en miljard kronor”
0:51 min

Det blir en skattehöjning i regionen. Det står klart efter att både Kristdemokraterna och Folkpartiet precis som de rödgröna partierna vill höja skatten nästa år med 25 öre.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet lade fram sitt budgetförslag förra veckan med en skattehöjning på 25 öre, eller 50 kronor mer i månaden vid en inkomst på 20 000 kronor.

De rödgröna styr regionen i minoritet, men nu finns det en majoritet för en skattehöjning. Både Kristdemokraterna och Folkpartiet ställer upp på 25-öringen.

– De senaste två åren med rödgrönt styre har ekonomin försämrats så mycket att det nu behövs en skattehöjning för att klara verksamheten, säger regionrådet Jonas Andersson (FP).

Moderaterna och Centerpartiet däremot ville inte ha en skattehöjning. Det framkom idag när moderaterna höll presskonferens om sitt budgetförslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".