Thomas Martinsson (MP), Nadia Destici och Ulla Gawlik från Kulturhusföreningen i Bergsjön och Anna Hedman (S) ser fram emot ett nytt kulturhus, kanske här på Rymdtorget. Foto: Åsa Welander/SR.

Klart med nytt kulturhus i Bergsjön

1:41 min

Det blir ett nytt kulturhus i Bergsjön. När de rödgröna presenterar sin budget i nästa vecka finns satsningen med, trots att kulturhusutredningen inte är klar än.

- Jag är glad, äntligen får vi en mötesplats för alla bergsjöbor, säger Nadja Destici, ordförande i Kulturhusföreningen i Bergsjön.

Fler kulturhus i stan har varit på tapeten länge och senast i mars förra året bestämde kommunstyrelsen att frågan skulle utredas. I utredningen, som presenterats under våren, nämns planer som gäller både Backaplan, Gamlestaden och Bergsjön. Trots att utredningen påpekar att det helt saknas större kulturhus på Hisingen förklarar miljöpartiets kommunalråd Thomas Martinsson att Backaplan får vänta.

- Jag vill inte säga nej till andra, men nu är det bergsjöns kulturhus som vi sätter som första prioritet.

En av anledningarna till det är det stora engagemang som finns bland föreningar och företagare på platsen i dag.

Totalt handlar det om 125 miljoner kronor och förhoppningen är att kunna börja bygga under 2014. Var är inte klart ännu, men i tidigare förslag har det pratats om Rymdtorget, Komettorget, Teleskopgatan eller Galileis gata.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista