Janne Niklasson, rektor Bergsgårdsskolan. Foto: Elza Zandi/Sveriges Radio

Knivdådet har satt spår i Hjällbo

1:56 min

Att 28-åringen nu fått sin dom känns som ett avslut, säger Bergsgårdsskolans rektor Janne Niklasson. Fortfarande finns en extra person på plats för att ta emot eleverna varje morgon.

Efter domen mot den 28-årige man som knivhögg en 10-årig flicka i halsen på Bergsgårdsskolans skolgård i Hjällbo i februari ser många som bor i området ljust på framtiden.

– Det känns skönt att den som har gjort det har fått sin dom, säger Karina Resa som bor i Hjällbo.

Det var i början av februari i år som en 10-årig flicka blev knivskuren i halsen på Bergsgårdsskolans skolgård i Hjällbo. Hon var på väg in från rasten när den 28-åriga mannen, oprovocerat, högg henne i halsen. Enligt åklagaren var det "ren tur" att flickan överlevde attacken.

Nu har den 28-årige mannen dömts för mordförsök till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Det var en lugn stämmning i Hjällbo på tisdagen och flera barn var ute och lekte när solen var framme.

– Men händelsen har satt sina spår, säger Janne Niklasson som är rektor på Bergsgårdsskolan där flickan blev knivskuren.

Än i dag, tre månader efter händelsen, har skolan en extra person på morgonen som tar emot både elever och föräldrar, säger Janne Niklasson.

– Vi har ökat tillsynen, ingen trodde att det här skulle hända. Men det är skönt att det är ett avslut, säger Janne Niklasson.

Elza Zandi
elza.zandi@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista