Foto: Björn Larsson Ask/Scanpix.

Polisen installerar hjärtstartare

Efter att en kvinna omkommit i fyllecellen i Lidköping ska hjärtstartare nu installeras i samtliga arrester och receptioner hos polisen i Västra Götaland.

Hjärtstartare ska nu installeras i samtliga av polisens arrester och större receptioner. Detta efter P4 Skaraborgs publiceringar om kvinnan som dog av hjärtstillestånd i fyllecellen i Lidköping.

Carl-Fredrik Lundblad är en av de poliser som förgäves försökte rädda kvinnan, och han är nöjd med att ledningen reagerat.

– Det är kul att få ett positivt gensvar. Förhoppningsvis kan det bli en standardutrustning över hela landet. Det är ju det man hoppas på, säger han till P4 Skaraborg.

Anders Carlsson är huvudskyddsombud för polisförbundet i Västra Götaland, och han menar att hjärtstartare borde ha varit verklighet för länge sedan.

Det är bland annat kostnaderna för försäkringar, utrustning och utbildning som tidigare hindrat en upphandling av hjärtstartare.

Västekot/P4 Skaraborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista