Sprithylla inne på Systembolaget. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Systembolaget vill pröva hemleverans i Göteborg

Systembolaget: ”Det här är ett försök”
1:27 min

Systembolaget vill kunna erbjuda hemleverans av sina varor. Och om förslaget går igenom kommer Göteborg vara en av de städer där försöket genomförs.

Systembolagets presschef Lennart Agén menar att hemleverans är ett sätt att förbättra servicen till kunderna som ändrat sina inköpsvanor:

– Vi ser ju ett förändrat inköpsmönster hos våra kunder, säger han, det gäller generellt att handla på nätet med hemleverans, så det är en kundservice.

Finns det några risker med det här, som att det kan leda till ökad alkoholkonsumtion?

– Det vi planerar är ett försök, säger Lennart Agén. Det finns ju inget beslut överhuvudtaget att vi ska genomföra försöket. Tillsammans med två oberoende alkoholforskare ska det utvärderas och vad det innebär för den totala alkoholkonsumtionen.

Försöket med hemleverans från Systembolaget kommer inte att genomföras om exempelvis de politiska företrädarna i Göteborgs kommun säger att de inte vill vara med på det.

Ledande socialdemokrater i Göteborg ville på onsdagen inte kommentera förslaget för Västekot.

Henrik Sandgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".