Therese Brusberg, projektledare Göteborg 2021. Foto: Peo Wenander/Sveriges Radio Göteborg
Göteborg 2021

Så kan Göteborg fira 400 år

Bada mitt i stan och ta med familjen till den stora Jubileumsparken i Frihamnen. Det är några av idéerna när Göteborg & Co presenterar sitt förslag till arbetsplan inför 400-årsjubileet.

Det är nio år kvar, men redan i dag presenterar Göteborg & Co  sitt förslag på hur stadens 400-årsjubileum kan se ut år 2021.

Man föreslår en gemensam vision med tre teman; Nära vatten, Bygga broar och Öppna rum. Förutom att Hamnkanalen ska "göras levande" ska Göteborg bli världsbäst på att göra regnet till en tillgång. Nya Göta älvbron ska bli "Europas mänskligaste och häftigaste bro" och invigas under jubileumsåret. Dessutom ska en jubileumspark i Frihamnen invigas den 4 juni, på Göteborgs födelsedag. Parken ska bli en mötesplats för alla åldrar.

Projektledaren Therese Brusberg lämnade också över en idébok med tankar och förslag från allmänheten till politikerna. Sammanlagt har 1680 förslag kommit in från allmänheten.

Västekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista