Vallning av 34-åringen under tisdagens syn. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
långaredsrättegången

Känslosamt när anhöriga hördes

1:25 min

Idag förhördes två av det mördade lantbrukarparets barn. Men precis som under gårdagens förhandling visade de två misstänkta inga känslor alls.

Vi hör en av det mördade parets döttrar, som minns sina föräldrar med värme.
– De var omtänksamma och generösa. Och förnöjsamma, de var glada och nöjda med sina liv.

Dottern fortsatte med att säga att det gjorde ont i henne att tänka på att hennes föräldrar blivit utsatta för lidande i samband med sin död. Ett annat av parets barn beskrev mordet på föräldrarna som att hon blivit berövad på den plats i livet där hon alltid känt sig välkommen och älskad, sitt föräldrahem.

Långaredsmålets andra dag inleddes annars med en så kallad syn på lantrbukarparets gård. Rättens ledamöter blev runtvisade tillsammans med både de anhöriga och de två män som står åtalade för att ha mördat paret.

Gräsmattan framför huset var vildvuxen, som en påminnelse om att gården stått obebodd sedan morddagen i oktober. I ladugården där den 69-årige mannen slogs ihjäl finns det intorkade blodet fortfarande kvar på väggen.

Det mördade parets barn valde att inte följa med till sitt gamla föräldrarhem idag.

– De ville inte möta de misstänkta där, i sin hemmiljö där de växte upp, säger Joakim Sjöberg, målsägarbiträde till det mördade parets barn.

Gustav Sandström
gustav.sandstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista