Missing People ordnar ny skallgång

Organisationen Missing People ordnar på onsdagen en skallgång efter en försvunnen ung man från Göteborg i ett område utanför Stenungsund. Initiativet välkomnas av polisen.

Den då 20-årige mannen sågs senast i livet den 15 mars 2008 efter en utekväll. Familjens bil hittades senare på en parkering vid en restaurang utanför Stenungsund.

Området som genomsöks är Stenungsön och intilliggande Källön.

Ett vittne har berättat att han har sett en man gå på Tjörnbron. Därför är vattnet nedanför bron intressant.

– Vi ville dyka vid brofästet, men har blivit avrådda från det, säger Jessicka Kangasniemi, ordförande i Missing People.

Risken finns att dykare fastnar i rester och bilvrak som finns kvar efter att den gamla Tjörnbron rasade 1980. Skallgång har tidigare gett resultat. I våras hittade Missing People en kvinna som antas vara mördad.

Även om vittnen har hörts och området har genomsökts vet polisen inte vad som har hänt den försvunne mannen, enligt Eva Lannborn, kriminalinspektör på avdelningen för försvunna personer i Göteborg.

Hon välkomnar skallgången.

– Om de hittar något skulle det vara underbart, så att de anhöriga får veta och får ett svar.

Ellen Andersson/TT

Försvunna personer

Om någon ber Missing People om hjälp att hitta en försvunnen människa ringer organisationen alltid upp anhöriga och kontrollerar alla uppgifter.

Därefter kontaktas polisen. Först efter ett okej från polisens sida organiseras en skallgång. Det måste alltid finnas en polisanmälan för att organisationen ska agera.

Fallet sätts ut på Facebook och där kan frivilliga anmäla sig.

Organisationen har gjort flera skallgångar efter försvunna personer i Göteborgstrakten, i Halmstad och i Nyköping.

Källa: Missing People/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".