Drygt 120 personer var med och eltade när organisationen Missing People organsierade skallgång efter en man som försvann 2008. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Över 100 letade efter försvunnen

Runt 120 personer samlades i dag i området Stenungsön och Källön utanför Stenungsund för att söka efter en ung man från Göteborg som anmäldes försvunnen 2008. Han var 20 år när han försvann.

Det är organisationen Missing People som anordnar skallgången och initiativet välkomnas av polisen. I våras hittade organisationen en kvinna som antas vara mördad.

En av dem som är med och letar är Ulrika Hjertonsson. I ena handen håller hon hunden Ida i kopplet, i den andra har hon en pinne för att riva runt bland ris och vissnade löv i slänten längs med landsvägen.

- Jag har ett ställe alldeles här i närheten. Varje gång jag åker över bron tänker jag på honom, säger hon till TT:s utsända.

Familj till den försvunne mannen är också på plats för att delta i sökandet.

- Den här dagen har man väntat på. Men det är blandat. Man är rädd för vad de kan hitta, de har ju haft framgång tidigare när de har letat. Samtidigt hade det varit skönt om de hittar. Skönt för själen, säger systern.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".