Stenungsund

Resultatlöst letande efter saknad

Utrustade med kartor samlades runt 120 frivilliga på Stenungsön för att leta efter Jacob Thorén som försvann för fyra år sedan, då 20 år gammal.

Skallgången ordnades av organisationen Missing People. Men onsdagens sökande gav inget resultat.

Jacob Thorén anmäldes saknad efter en utekväll i Göteborg i mars 2008. Familjens bil hittades senare vid en restaurang på Stenungsön. Det var också där de frivilliga samlades och delades in i grupper inför onsdagens skallgång.

Västar och kartor delades ut.

Instruktioner: om ni hittar något som ser ut som benrester, ring 112. Om ni hittar något som kan tillhöra en människa, ringa in det på kartan.

– Det är blandade känslor. Man är rädd för vad de kan hitta. Samtidigt hade det varit skönt för själen, säger systern Anna Thorén.

En av de frivilliga var Ulrika Hjertonsson. I ena handen höll hon hunden Idas koppel, i den andra en pinne för att riva runt bland ris och vissnade löv.

Plötsligt hojtar någon till. Ett par glasögon. Men ingen i gruppen vet om den saknade använde glasögon. Även ett par eccoskor hittas.

Anhöriga avråds från att delta i skallgången. I stället väntar pappan Kaj Thorén på parkeringen.

Bar Jacob glasögon?

- Nej.

Hade han Eccoskor?

- Ja.

Men skostorleken stämmer inte.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista