Lagerarbetare. Foto: Beril Ericson/Scanpix

Risk för handelsstrejk till midsommar

Lagom till midsommar kan 957 lageranställda, chaufförer och anställda på fryshusföretag tas ut i strejk. Handels kräver regler vid anlitande av bemanningsföretag.

Handelsanställdas förbund varslar om konflikt sedan förhandlingarna med arbetsgivarorganisationer inom Almega inte lett till någon överenskommelse. Om parterna inte kan komma överens inleds strejken vid midnatt den 21 juni. I Västsverige berörs fyra arbetsplatser.

– Vi har tidigare kommit överens med Svensk Handel om att reglera anlitandet av bemanningsföretag. Vi ser ingen anledning till att Almega inte skulle kunna gå med på samma överenskommelse. Det är inte acceptabelt att lageranställda på just dessa avtal ska ha sämre villkor än andra lageranställda. Därför tvingas vi nu att varsla om konflikt, säger Mikael Segel, ansvarig ombudsman på Handels i ett pressmeddelande.

Varslet berör totalt 957 anställda fördelat på 37 arbetsplatser i hela landet.

Västekot

Strejkvarsel i Västsverige

Bring Frigo AB, Göteborg

Schenker AB, Göteborg

Tamro Distribution AB, Hisings Backa

Onemed Sverige AB, Hisings Kärra

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista