Storbråk på vårdavdelning

Sahlgrenska: Det var en familjeangelägenhet

1:11 min

Ett stort bråk skakade en intensivvårdsavdelning på Sahlgrenska under natten till onsdagen. Läkare larmade polisen om att ett trettiotal personer hamnat i bråk med varandra.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset var bråket en intern familjeangelägenhet som inte rör sjukhuset. SU:s presstjänst uppger i en kommentar att sjukhuset har vidtagit de säkerhetsåtgärder som krävs och att lugnet är återställt.

Polisen rubricerar bråket på avdelningen som misshandel.

Ingen person ska ha kommit till skada, varken inblandade eller personal på avdelningen.

Det var strax efter klockan halv ett natten till onsdagen som polisen fick samtal om att fullt kaos rådde på intensivvårdsavdelningen på fjärde våningen.

När polisen kom till platsen hade de flesta inblandade lämnat sjukhuset. De som var kvar förhördes av polisen.

Efteråt har flera anmälningar som har samband med slagsmålet kommit in till Hisingspolisen. Sammanlagt har polisen fått in åtta anmälningar efter händelsen.

Händelsen rubriceras som misshandel men det finns inga rapporter om skadade. Inte heller personal eller inredning ska ha kommit till skada. Ingen har gripits för bråket.

Kontakta Västekot

Telefon: 031-83 76 00
#link=299675#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista