Häcken - Örebro: 2-1

Sent mål gav Häcken segern

0:48 min

Joel Johansson blev matchhjälte för Häcken när han sänkte tabelljumbon Örebro med ett sent mål.

Radiosportens Per Kahl väljer lagens lirare.
Häcken: René Makondele
Örebro: Patrik Haginge

Det fortsätter att gå tungt för Örebro i årets allsvenska. I torsdagskvällens match mot Örebro blev de utan poäng trots ett tidigt ledningsmål och spel med en man mer sista tio minuterna.

I stället fick Häcken fira en hemmaseger efter att inhopparen Joel Johansson placerat in det avgörande 2-1-målet från nära håll i den 87:e minuten.

Det var Björn Anklev som hittade Johansson som sprang sig fri mellan två Örebro-backar med en fin chipp. Avslutningen var en enkel sak för Häcken-mittfältaren som enkelt placerade in bollen bakom en vansinnig Jonas Sandqvist i Örebro-målet.  

– Ett otroligt skönt mål. Jag fick ett jättebra inlägg av Björn som jag bara satte insidan på in i bortre, så det var riktigt gött, säger Joel Johansson.

Häcken hade mycket boll och styrde långa stunder. Men det var Örebro som inledde målskyttet. Redan i den fjärde matchminuten styrde Boris Lumbana in en frispark från Daniel Bambeg med ryggen bakom en ställd Kristoffer Källqvist.

1-1 hade hängt i luften ett tag när René Makondele, ren vid ena stolpen enkelt tryckte in en höjdboll med avsändare Björn Anklev. Kort innan det hade Häcken bränt flera fina kvitteringslägen.

I den 83:e minuten drog Häckens Tom Söderberg på sig sitt andra gula kort. Men det stoppade inte laget från att avgöra med en man mindre.

Men hemmalagets tre poäng kom inte utan viss flyt. Med dryga kvarten kvar var Örebro bara några centimeter, och två monsterräddningar av Christoffer Källqvist från att hamna i underläge.

Björn Anklev kom närmst i det läget med en nick i ribban.

– Det var lite tufft där under en period. Och dom jagar ju poäng för glatta livet, men jag tycker vi stod emot bra, säger Joel Johansson.

Örebros tränare Per-Ola Ljung var besviken över att det blev noll poäng i en match som han tycke att hans lag kontrollerade.

– Det var tillfällighet som avgör den här matchen. Vi borde kanske haft ledningen med oss in i den slutfasen utav matchen. En annan dag får vi en ledning och då är det vi som åker hem med tre poäng.  

Dagens resultat gör att Örebro ligger kvar i botten av den haltande tabellen.

– Vi har inte tappat sugen. Vi ska jaga de här hela vägen ut, säger Per-Ola Ljung.

Häcken klättrar från sjunde till tredje plats och har nu tagit sex poäng på två raka möten mot Örebro.

– Det kan inte bli bättre, säger Joel Johansson.

Lite smolk i segerbägaren för Göteborgslaget var att Waris Majeed utgick efter halva matchen med en skada.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.