Gothia cup-match på Heden i Göteborg. Lagen på bilden har inget samband med händelsen. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
gothia cup

Misstänkt våldtäktsförsök på Gothia cup

0:50 min

En ung flicka har polisanmält att hon blivit utsatt för ett våldtäktsförsök av en ung man under Gothia cup.

Det var på onsdagen som anmälan kom in och polisen tog på fredagen in tre killar i övre tonåren till förhör, en av dem som misstänkt för våld täktsförsöket och de två andra som vittnen.

Enligt Göteborgs-Posten på nätet är flickan som blivit utsatt för våldtäktsförsöket 16 år gammal. Flickan ska tillsammans med en tjejkompis ha befunnit sig i ett rum där hon och hennes lag bodde under turneringen då de tre misstänkta killarna, som bodde på samma ställe, ska ha kommit in i rummet och hållt fast kompisen medan en av killarna gav sig på 16-åringen.

Efter händelsen skickade Gothia cup samtalsstödjare till flickornas lag. Laget erbjöds också att få byta boende, men avböjde. I stället sattes extra vakter in på boendet.

– Vi har stationerat dem där för att laget ska känna extra trygghet eftersom laget inte ville byta boende, säger Pär Karlsson, presschef på Gothia cup.

Pär Karlsson säger att de från Gothia cups sida har de resurser som krävs för att hantera sådana här händelser.

– Men vi kan säkert bli bättre i det avseendet också. Det är svårt att skydda sig helt från den här typen av händelser, säger han.

De tre killarna som togs in till förhör av polisen släpptes igår men förundersökningen om misstänkt våldtäkt pågår fortfarande.

Västekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista