Kinesisk dans på Gothia Cup. Foto: Gustav Sandström/SverigesRadio
Gothia Cup

Gemenskap på Gothia Cups sista dag

1:01 min

1615 lag från 78 nationer har tillsammans spelat över 4000 matcher. Gothia Cup avslutades i gemenskapens tecken när det kanadensiska laget Darlington Fusion skänkte träningsutrustning till ett kinesiskt lag från Fuhai County.

– Vi ger bort de här sakerna till ett lag som är i större behov av grejerna än vad vi är. Det är nog en av de bättre sakerna man kan göra i livet, säger Lisa Brunos, en av spelarna i det kanadensiska laget.

Med sig hem från Gothia Cup får det kinesiska laget fotbollar, benskydd och fotbollsskor. I går överlämnades grejerna utanför Gamla Ullevi samtidigt som spänningsvrålen från finalerna ekade inne på arenan.

I gengäld bjöd det kinesiska laget på en - som deras tränare beskrev det - traditionell kinesisk dans.

– Vi kommer behöva de här sakerna eftersom vi har begränsad tillgång till träningsutrustning, säger Bayiiang Huan, en av spelarna i det kinesiska laget.

– När jag kommer hem till Kina ska jag berätta för hela byn att det här är en gåva från det kanadensiska folket som är ett bevis på vänskapen mellan det kanadensiska och det kinesiska folket, , säger Bayiiang Huan.

Gustav Sandström

gustav.sandstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista