GÖTEBORG

Sju anhållna efter rån mot lastbilschaufför

1:02 min

Sju personer har anhållits misstänkta för grovt rån och vapenbrott efter att en lastbilschaufför rånats på rastplatsen Klareberg vid E6 på Hisingen på söndagskvällen.

Den norske lastbilschauffören hade stannat till för att gå på toaletten och när han gick tillbaka mot lastbilen blev han omringad av ett tiotal personer. En man ska ha riktat ett vapenliknande föremål mot mannen medan de andra rånarna slangade cirka 450 liter diesel ur mannens lastbil.

Larmet kom klockan tjugo över nio på söndagskvällen. När polisen kom till platsen kunde sju personer mellan 25 och 43 år gripas och en mängd diesel kunde tas i beslag.
Brottsrubriceringen är grovt rån och vapenbrott. På måndagseftermiddagen hade samtliga sju män anhållits.

Enligt Annika Persson som är regionchef för Sveriges åkeriföretag i Västra Götaland är dieselstölder ett allt större problem för åkeribranschen.

- Det är det problem som vi ser som det största i dagsläget, just för att det sker på så många olika sätt, säger Annika Persson.

Har polisen tagit för lätt på det här problemet tidigare?
- Det tycker jag absolut att man har gjort. Men jag tror att man börjar uppmärksamma det allt tydligare nu, säger Annika Persson.

Kristian Lönner/Västekot