Estelle är på plats i Göteborg. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
Ship to Gaza

Estelle på plats i Göteborg

1:03 min

På onsdagseftermiddagen anlände Ship to Gazas skepp Estelle till Göteborg. Besöket i Göteborg blir det sista innan Estelle lämnar Sverige.

Skeppet ska stanna till i flera europeiska städer innan det går vidare mot Gaza för att uppmärksamma Israels blockad av området. Projektet är kontroversiellt, och har väckt mycket debatt under de senaste två åren.

Elin Schwarz är journalist från Göteborg. Hon har nyligen varit i Västbanken och är positiv till aktionen Ship to Gaza.

- Det är ett bra initiativ att komma med den humanitära hjälpen som behövs i Gaza och även att sätta fokus på blockaden, säger Elin Schwartz.

Många tycker att den här aktionen är en provokation mot Israel. Vad säger du om det?
- Att behandla det palestinska folket som man gör är inte bra för Israel eller dess medborgare. Jag tror att det ligger i allas intresse att det blir fred. Det är ett väldigt påfrestande samhälle att leva i när man inte vet om man ska komma fram till sin skola eller sitt jobb utan att till exempel bli stoppad i någon checkpoint, säger Elin Schwartz.

Västekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista