1 av 3
Peter Dalefjord och Linda Sundgren besöker Sillviksbadet med sina två barn. Foto: Gustav Sandström/Sveriges Radio
2 av 3
Rampen vid Sillviksbadet. Här sticker centimeterlånga spikar ut från bygget. Foto: Håkan Aludd
3 av 3
Kurt Bünz visar upp en av spikarna han hittat tillsammans med barnbarnen. Foto: Gustav Sandström/Sveriges Radio
Torslanda

Livsfarliga spikar vid Sillviksbadet

0:39 min

Flera stora spikar sticker rakt ut från rullstolsrampen under vattenytan på det populära Sillviksbadet i Torslanda i norra Göteborg.

- Vad som helst kan ju hända. Man kan riva upp både mage och armar och allting. Man får vara mer vaksam nu. Det är ju hemskt om det skulle hända någonting, säger Peter Dalefjord som besöker badet med sin familj.

Det är en badramp för rullstolar som börjat byggas vid Sillviksbadet i Torslanda. Men arbetet är inte färdigställt, och bygget av rampen har visat sig vara en hälsofara.

Under vattnet sticker centimeterlånga spikar ut. Kurt Bünz upptäckte spikarna när han var på stranden med sina barnbarn på onsdagen.

- Det är alltså stora spikar som sticker ut sju centimeter med spetsen utåt, det här är ju fullständigt livsfarligt, säger han.

Kurt Bünz säger att det var flera hundra personer på badet när han gjorde upptäckten. När han tänker på vad som hade kunnat hända blir han både rädd och upprörd.

- Om man sitter på kanten och hasar sig ner för att ta ett dopp är det livshotande skador. Den är sju centimeter lång soch skulle skära upp dig som ett asplöv.

Lauri Perälä från park- och naturförvaltningen hade inte fått några rapporter om spikarna tidigare.

- Det skulle ha varit rensat i går, men uppenbarligen så är det inte det. Jag kan inte förklara varför det har blivit så, det har blivit en miss i kommunikationen, säger Lauri Perälä.

Under torsdagseftermiddagen har park- och naturförvaltningen skickat ut en person som ska titta på hur det ser ut.

Hur tänker du som mamma när dina barn är här och badar?
- Det är ju livsfarligt, barnen får inte vara här utan de får vara på sandbotten där borta, säger Peter Dalefjords sambo Linda Sundgren.

Gustav Sandström/Västekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista