1 av 2
Åklagare Carl Henric Andersson lämnar in åtalet mot de två pojkarna. Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Sveriges Radio.
Kortedalamisshandeln

Två tonårspojkar åtalas för grov misshandel

1:51 min

Nu åtalas två tonårspojkar för den grova misshandeln vid Kortedala torg i mars.

Kammaråklagare Carl Henric Andersson har på fredagen väckt åtal mot två 16-åriga pojkar efter att en 61-årig man misshandlades grovt på Kortedala Torg den 18 mars i år. 61-åringen hamnade i koma och kunde komma hem från sjukhuset först för för några veckor sedan.

- Misshandeln var synnerligen rå, säger åklagaren Carl Henric Andersson till Västekot.

Det var efter en dispyt om hunden, där 61-åringen blev arg och konfronterade ungdomsgänget som misshandeln började, enligt åklagaren. 61-åringen ramlade in i fontänen och misshandeln fortsatte.

- De två åtalade har tillsammans med en eller flera medgärningsmän angripit mannen när han ligger ned i fontänen. De har slagit och sparkat honom på ett väldigt hänsynslöst och rått sätt, säger Carl-Henric Andersson.

Sammanlagt har sju pojkar varit misstänkta för misshandeln. Men åklagaren tycker sig bara ha bevisning för de två som nu åtalas. Pojkarna har i förhör medgett att det förekommit visst våld.

Anders Lindstrand är försvarsadvokat för en av pojkarna.
- Han har lämnat uppgifter på ett mycket trovärdigt sätt. Han har medgivit att han utdelat två sparkar mot mannen. Jag tycker att man kunnat tagit de uppgifterna för gott, säger Anders Lindstrand.

Lasse Nilsson/Västekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista