Anhållen misstänkt för bedrägeri med biljetter

2:08 min

Vd:n för biljett-företaget Biljett nu nekar till anklagelserna om bedrägeri. Mannen sitter anhållen i Göteborg, misstänkt för att ha lurat personer på biljetter i samband med gårdagens Bruce Springsteen-konsert på Ullevi.

När mannen greps hade han en stor summa kontanter på sig, enligt polisens presstalesman Peter Adlersson.

– Ja, han hade en stor summa pengar på sig, men beloppet går jag inte in på. Han sitter anhållen här. Han förnekar brott och har begärt försvarare. Så han ska höras senare här när han fått försvarare.

Polisen vill inte berätta exakt vad som ledde fram till anhållandet igår kväll. Men de bekräftar att det handlar om hanteringen av biljetter till konserten med Bruce Springsteen på Ullevi i Göteborg.

Det känt att återförsäljaren Biljett nu, har misslyckats kring Springsteen-biljetterna. I går gick man ut och bad om ursäkt för att många som betalat aldrig fått någon biljett.

"Vi förstår vidden av vårt misslyckande och inser att ni sett fram emot denna helg under en lång tid samt att många av er rest långväga för att uppleva Springsteen i helgen."

En av dem som drabbats är 27-årige Patrik Engdahl från Malmö.

– Vi köpte biljetterna den 20 december, då fick vi bekräftelse och bokningsnummer och skulle få biljetterna hemskickade på papper senast veckan innan. Sedan sa de att de hade strul med sina biljetter och att vi skulle få hämta ut dem på plats i Göteborg.

Men i Göteborg fanns inga biljetter och inte heller någon vidare information från Biljett nu.

Det är oklart hur många som drabbats. Åklagaren räknar med att det kommer komma in ytterligare anmälningar mot mannen.

På flera håll kring Ullevi igår kväll ska situationen stundtals ha blivit hotfull, när personer insåg att deras biljetter inte fanns.

Ungefär samtidigt som Springsteen gick upp på scenen, klockan kvart över åtta, greps Biljett Nus vd utanför Ullevi. Några timmar senare, vid 23-tiden, anhölls han, på sannolika skäl misstänkt för bedrägeri.

Företagets verksamhetschef Robert Jakobsson säger att de som blivit utan biljett ska få pengarna tillbaka.

En klen tröst tycker Patrik Engdahl.

– Det är mycket pengar, men det är inte det som är det störiga. Det är ju att man sett fram emot i ett halvår att se Bruce Springsteen. Sedan kunde de ju hört av sig till oss, så hade vi sluppit åka hit. Vi hade inte kört hit om vi fått veta i torsdags att vi inte hade några biljetter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.