Polisen arbetar med 15 ärenden i fallet och förväntar sig att det kommer in fler polisanmälningar från personer som inte fått de Springsteenbiljetter som de köpt och betalat. Foto: Scanpix.
biljettskandalen

Vd för Biljett Nu begärd häktad

Vd:n för företaget Biljett Nu är begärd häktad efter flera anmälningar från besvikna Bruce Springsteen-fans som genom företaget har köpt biljetter som inte har funnits.

Mannen förhördes innan fredagens konsert, anhölls senare och begärdes på söndagen häktad av åklagare. Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, för grovt bedrägeri, alternativt försök till grovt bedrägeri.

Det är oklart hur han ställer sig till misstankarna. TT har försökt att nå mannens försvarsadvokat under söndagen utan resultat.

I början på veckan väntar häktningsbeslut från Göteborgs tingsrätt.

Ytterligare en man är misstänkt för biljettbedrägeri. Enligt gp.se rör det sig om en ensam man som både har tillverkat och sålt falska biljetter, som också hittades i mannens bil när han greps. Mannen har erkänt.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista