Allt färre artister klarar av att fylla väldiga Ullevis läktare. Ett undantag är Bruce Springsteen som fyllde arenan två dagar i rad. Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio
ullevi

Svårare att fylla Ullevi

1:13 min

Ullevi får i framtiden hårdare konkurrens från nya Friends Arena i Stockholm som står klar senare i år. Därför var det extra viktigt att i helgen slå publikrekordet.

Över 132 000 personer löste biljett till helgens konserter med Bruce Springsteen.

– Det är viktigt att vi har den kapaciteten, säger Jonas Georgsson.

Arenachefen Jonas Georgsson tror inte att den nya Friends Arena i Stockholm, med kapacitet på runt 65 000 besökare, kommer att konkurrera med Ullevi.

Det är allt färre artister som klarar av att fylla väldiga Ullevi. När Madonna gästade arenan tidigare i år gapade delar av arenan tom. Men Jonas Georgsson ser ändå en framtid för stora arenaspelningar.

– Jag är övertygad om att det kommer att finnas artister som fyller den här typen av arenor. Samtidigt gör vi en utbyggnad nu. Den kommer även ge förutsättningar för festivaler med flera artister.  

Kristian Lönner
kristian.lonner@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista