Många lurades av Biljett nu, som inte levererade biljetter till många Bruce-fans. FOTO: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX

Många polisanmälningar mot Biljett nu

1:16 min

Imorgon ställs vd:n för företaget Biljett Nu inför häktningsdomare i Göteborgs tingsrätt.

Han misstänks för grovt bedrägeri i samband med biljettförsäljningen till Bruce Springsteens konserter i Göteborg i helgen.

Efter att de meddelat att det inte fanns några biljetter har de inte hört av sig. Det säger Jouline Thor, som blev lurad på biljetter av Biljett Nu.

Han kom, han slog publikrekord, och blev exempellöst hyllad för sina två konserter på Ullevi i helgen. Men när Bruce Springsteen nu lämnat Göteborg lämnar han också efter sig en känsla av stor besvikelse hos dem som köpt biljetter som aldrig levererades.

Polisen har ingen exakt siffra på hur många som misstänks ha blivit lurade av Biljett Nu, som köper biljetter och säljer dem i andra hand.

Men så här långt har ett 30-tal polisanmälningar kommit in. Även Jouline Thor funderar på att gå till polisen.

Biljett Nu:s vd nekar till brott och menar att det aldrig var hans avsikt att lura någon. Och enligt hans advokat ska de som inte fick sina biljetter få pengarna tillbaka.

Men Jouline Thor tror inte på det förrän hon har pengarna i sin hand.

Häktningsförhandlingen mot företagets vd hålls imorgon klockan 14.

Gustaf Sandström

gustaf.sandström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista