Besvikelse i Ale efter pendeltågsbesked

1:01 min

Trafikverkets tanke att bara tillåta hälften av de planerade tågen i Alependeln är en besvikelse för Ale kommun. Det säger kommunstyrelsens ordförande, moderaten Mikael Berglund, som sett fram emot Västtrafiks satsning på utbyggd pendeltågstrafik i samband med att trängselskatten införs nästa år.

- Det här är en stor besvikelse, vi har sett fram emot den här vägen under så lång tid, säger Mikael Berglund (M), kommunstyrelsens ordförande i Ale.

I flera år har alla planer och inte minst miljoninvesteringar på exempelvis pendelstationer i Ale kommun utgått från en kraftigt utökad pendeltågstrafik från december.

Trafikverkets besked om att bara hälften så många tåg som Västtrafik planerat för får plats kommer minst sagt i elfte timmen anser Mikael Berglund.
- Det kan inte komma som en överraskning att spåren och tågen leder in till Göteborgs central. Och att komma fem i tolv och säga att de inte får plats känns ogenomtänkt, säger han.

I nästa vecka ska ett möte hållas mellan Västtrafik, Trafikverket och Ale kommun.
- Jag hoppas på en lösning, för det här kan inte vara det slutgiltiga förslaget, säger Mikael Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista