1 av 3
Kelvin Banye är arrangör till en fotbollsturnering där diskussion och samtal är lika viktigt som att vinna matcherna. Foto: Kristian Lönner/Sveriges Radio
2 av 3
Foto: Kristian Lönner/Sveriges Radio
3 av 3
Foto: Kristian Lönner/Sveriges Radio

Fotboll och debatt på Heden

"Det finns inga mötesplatser att träffa folk från andra länder"
1:05 min

Åtta landslag bestående av göteborgare med bakgrund i andra länder spelar i helgen fotboll på Heden för att ha kul men också för att diskutera olika samhällsfrågor.

– Vi är många i Göteborg som kommer från andra länder men samtidigt finns det inga möjligheter att träffas, säger Kelvin Banye från arrangören Green Light Organisation.

Det är andra gången som Kelvin Banye, som själv kom till Sverige från Nigeria för fem år sedan, arrangerar fotbollsturneringen. Lag från bland annat Ghana, Elfenbenskusten, Brasilien och Chile kämpar om en vandringspokal. Men betydligt viktigare än att vinna är att få möjlighet att prata och diskutera med varandra, menar Kelvin Banye.

– Vi träffas och diskuterar olika ämnen som jämställdhet och integration.

I Elfenbenskustens orange tröja spelar Mohammad Jabateh som säger att han också passar på att lära sig fler språk på fotbollsplanen.

– Jag tycker det här är kul. Jag lär mig engelska och andra lär sig franska av oss, säger Mohammad Jabateh.

Kristian Lönner
kristian.lonner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".