1 av 2
Drygt 120 personer var med och eltade när organisationen Missing People organsierade skallgång efter en man som försvann 2008. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
2 av 2
Jessica Kangasniemi, orförande Missing people Sweden. Foto: Kristian Lönner/Sveriges Radio
Stenungsund

Nya fynd i fallet Marina Johansson

"De dyker nästan varje dag med metaldetektor"
1:13 min

Fallet med den mördade Marina Johansson från Stenungsund kan vara närmare en lösning. Det var under söndagens  skallgångskedja som fyndet av en tomhylsa gjordes.

Igår förmiddag hittade dykare, som jobbar på uppdrag av organisationen Missing people, en tomhylsa i närheten av den plats där samma organisation i april i år hittade Marina Johanssons kropp.

Marina Johansson försvann för drygt två år sedan. I samband med att hon försvann från sitt hem upptäckte polisen också att en pistol saknades i bostaden. Den pistolen har sedan dess varit polisens huvudspår i sökandet efter ett mordvapen. I nuläget kan man bara konstatera att tomhylsan är på 9 millimeter, precis som kalibern på det misstänkta pistolen. Det gör Jessica Kangasniemi, ordförande för Missing people, hoppfull.

Nu är tomhylsan överlämnad till polisen för närmare analys. Samtidigt fortsätter dykare jakten på själva vapnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".