1 av 2
Två tonåringar är åtalade för synnerligen grov misshandel av en 61-årig man i Kortedala. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
2 av 2
De två åtalade pojkarna i rättssalen. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Kortedalamisshandeln

De åtalade nekar fortfarande till brott

Försvararen: ”Samförstånd till sådant våld saknas”
1:24 min

Rättegångens första dag är avslutad, och både 15-åringen och Carl-Eric själv har hörts av rätten.

Enligt Västekots reporter på plats, Linn Ohlsson, har varken åklagare eller försvarare yrkat på stängda dörrar. Däremot kommer eventuellt vissa medicinska förhör bli stängda. 

Rättegången hålls i en av säkerhetssalarna på Göteborgs tingrätt. De två åtalade unga killarna kommer höras under dagen, men även offret kommer framträda.

Västekot

Då ingen motsatte sig stängda dörr sker rättegången, med undantag för en del medicinska delar, inför en hel del journalister, men också några åhörare. I skjorta och jeans följde de båda åtalade pojkarna, en femtonåring och en sextonåring, kammaråklagare Carl-Henrik Anderssons beskrivning om vad som hände den 18 mars, det är en diger förundersökning på närmare fem hundra sidor.

Beskrivningen av skadorna på offret är lång, obehaglig och vissa delar hemligstämplade.

Pojkarna bestrider fortfarande uppsåt, misshandeln var varken planerad, eller så grov som påstås menar försvararna.

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".