Foto: Sveriges Radio.
Kortedalamisshandeln

16-åringen: "Alla ljuger i polisförhör"

Åklagaren: ”Hur ska vi veta att det du nu säger är sant?”
1:39 min

Den åtalade 16-åringen ändrade också sin historia i rätten i dag - med samma argument som 15-åring som förhördes igår. Han ville ut ur häktet.

− Hur ska vi veta nu det du säger är sant?

Åklagare Carl-Henrik Andersson ställer den här frågan när den åtalade sextonåringen i dag förhörs i Kortedalarättegången.

Frågan är påkallad efter att 16-åringen nu stannat vid en fjärde version av vad som hände på Kortedala torg i mars, en som skiljer sig stort från polisförhören.

− Jag sparkade offret några gånger på låret för att hjälpa min kompis komma loss, säger 16-åringen.

Tommy Petrov försvarar sextonåringen i dag, och säger att hans ändrade historia kan bero på många saker; bland annat ung ålder, press från förhörsledaren.

− Alla ljuger i polisförhör, och jag gjorde det för att slippa ur häktet, säger 16-åringen, men mer än så tillstår han inte i dag.

Fågorna om vad som är sant och inte dominerar även åklagarens förhör med dagens andra vittne, en av de åtalades kusin som initialt misstänktes för delaktighet i misshandeln. Även han har ändrat sin historia från polisförhören, där han tidigare i detalj bland annat beskrivit hur de båda åtalade sparkat offret. Han uppger samma skäl som de båda åtalade - de ville ut ur häktet.

Åklagare Carl-Henrik Andersson kommenterar inte den pågående rättegången, som fortsätter på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".