Trängselskatten

Omtvistad placering av betalstation

Bostadsrättsföreningen Navet på Lindholmen i Göteborg kämpar vidare för att flytta den betalstation som planeras stå strax utanför deras garageutfart.

Sedan bostadsrättsföreningen Navet fick reda på var på Karlavägen betalstation 13 skulle placeras, har man legat på Transportstyrelsen för att få dem att ändra sina planer. De boende tillhör Lundby stadsdel, som kommer ligga utanför trängselzonen, men nu kommer de alltså hamna på fel sida gränsen. Enligt Mats Jansson, ordförande i bostadsrättsföreningen, är placeringen diskriminerande eftersom de boende skärmas av från deras stadsdel och den service som finns där.

De boende har föreslagit att placera betalstationen ca 100 meter öster ut på Karlavägen, men hittills har inte Transportstyrelsen nappat. Den menar att det är tekniskt svårt att flytta betalstationen, men det argumentet köper inte Mats Jansson.

Navet har också hört av sig till Lundby stadsdelsnämnd, och där har man fått stöd från politiker från båda block. Och nu tittar Transportstyrelsen åter igen på alternativa placeringar för betalstation 13.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".