Trafiken igång på Angeredsbanan igen. Foto: Carina Holmberg/P4 Göteborg.

Trafik på Angeredsbanan igen

"Det är hur bra som helst"
1:39 min

Ersättningsbussarna flyttas från Angeredsbanan till linje 1 och 3 framöver, och i Angered är man glad i dag att ha fått tillbaka sina spårvagnar på igen.

− Det är bra att spårvagnarna kör på Angeredsbanan igen, säger Bea som väntar på Spårvagnen vid Angereds Centrum. Det har varit rörigt undet tiden med ersättningsbussarna i sommar.

− Det är hur bra som helt att kunna ta vagnen hela vägen till Gamlestan och slippa bussarna, säger Emelie.

− Det känns bra. Det flyter på rätt fint, säger Peter Harrysson som kör 4:ans spårvagn. Förhoppningen är också att det blir ännu bättre och tydligare när alla hållplatser är färdigbyggda.

Trafiken är igång på Angerdsbanan, men det återstår mycket jobb innan alla hållplatser och knutpunkter är färdigbyggda vid Angerds centrum.

Samtidig inleds i dag arbetet med att förlänga linje 5 till Östra Sjukhuset och det kommer innebära ersättningstrafik med bussar både på linje 1 och 3 framöver.

− Det är ett omfattande arbete vi drar igång när 5:ans spårvagn ska förlängas till Östra sjukhuset. Det innebär att först linje 1 kommer ersättas med bussar fram till 19 oktober och därefter kommer linjer 3 att ersättas med buss, säger Mikael Olsson, trafikchef på Västtrafik.

Arbetet ska vara klart 2 december och 9 december startas en ny tidtabell. Då ska det bli ett mycket större utbud av trafiken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".