Gratis matematikhjälp för skolelever i Göteborg

1:11 min

Svenska elever halkar efter när det gäller matematik. Att motverka den utvecklingen är ett av målen för Mattecentrum, en ideell förening som hjälper gymnasieelever i Göteborg.

Hjälpen är gratis och alla - oavsett nivå - får komma dit. Matilda Blomgren går i trean på gymnasiet och har tagit hjälp av Mattecentrum i ungefär ett år.

– Jag tycker att det är väldigt bra. Ibland hinner man inte få den hjälp man behöver i skolan, för att matten kräver så mycket av en. Det finns bara en lärare på ungefär 25 elever, säger Matilda Blomgren.

I stället för att halka efter i matematikundervisningen lägger Matilda två timmar i veckan på Mattecentrum där hon räknar effektivt och blir klar med de sidor hon måste bli klar med.

– Matematik är viktigt och många kan behöva lite extra hjälp. Vi hoppas att vi kan göra något för att det ska gå åt rätt håll igen, säger Robert Sjödell, projektledare för Mattecentrum i Göteborg.

Räknestugorna i Göteborg finns på Schillerska gymnasiet på måndagar och torsdagar mellan klockan 17 och 19, på Älvstrandens bibliotek på tisdagar mellan klockan 17 och 19 och på Hvitfeldtska gymnasiet på onsdagar mellan klockan 17 och 19.

Västekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista