1 av 3
Välkänd för många göteborgare är han. Harry Persson, den siste cafépianisten . Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
2 av 3
Det är så mycket man minns, säger Harry - damer i päls på Braütigams och lyxkryssarna nedanför Henriksberg. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
3 av 3
6000 melodier har han i huvudet och i förra veckan spelade Harry ute för publik varenda dag, 89 år gammal. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

Harry, 89, spelar vidare - nu också på film

9:35 min

Han har underhållit flera generationer göteborgare med sin pianokonst. I 37 år spelade Harry Persson på anrika Braütigams konditori och i 23 år lekte han fram välkända melodier på dåvarande lyxkrogen Henriksberg.

Men Harry Persson - han är still going strong vid 89 och nu kommer en dokumentärfilm om honom, "Den siste cafépianisten".

Vi träffade Harry på ett konditori i Nordstan där han skulle underhålla gästerna med stycken ur sin repertoar på inte mindre än 6000 melodier. De båda filmmakarna, Bosse Harringer och Lasse Dimming var också med intill pianot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista