Foto: Västtrafik

Biljettkontrollant i bråk med 15-åring

Marja-Leena Uitto Adolfsson: ”Det blev väldigt tumultartat”
0:37 min

Västtrafiks kontrollanter uppges återigen ha hamnat i bråk med resenärer.

Enligt vittnesuppgifter till tidningen Metro ska kontrollanter igår morse hållit fast en 15-årig kille med våld, han ska ha blivit sparkad, fått ett knä i magen och vakter ska ha satt sig på honom inne i en spårvagn vid Kungsportsplatsens hållplats.

I polisens händelserapport står att det var fullt slagsmål på vagnen.

I morse träffade Lars Åke Blomqvist, operativ chef för biljettkontrollen på Göteborgs Spårvägar, de inblandade kontrollanterna, och i dag klockan elva satte sig Göteborgs Spårvägar i möte med Västtrafik för att gå igenom händelsen.

Marja-Leena Uitto Adolfsson, operativ chef på Trafikantservice på Göteborgs Spårvägar, berkräftar gårdagens händelse och att man fått invänta polis. Under morgonen har hon talat med de fyra kontrollanterna ombord som ger en annan bild än vittnena.

– Jag har inga uppgifter som säger att våra kontrollanter skulle ha sparkat en resenär. Däremot blev det tumultartat när resenären ville avlägsna sig från platsen, och kontrollanterna försökte då hålla kvar resenären tills polisen kom, säger hon.

Emmy Rasper
emmy.rasper@sverigesradio.se

Hör av dig till Peo Wenander!

Peo Wenander. Foto: Alexander Lindhe/Sveriges Radio

Peo Wenander, publikredaktör P4 Göteborg
Telefon: 031- 83 75 23
Sms: 0721-55 74 37
p4goteborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".