Varningar mot lärare utreds

Johanna Hasselgren: ”Jätteviktig signal vi har fått”
1:20 min

Stadsledningen i Göteborg ska nu utreda varför antalet varningar mot lärare i staden ökat. Västekot kunde i veckan avslöja att det skett en fördubbling, från 6 förra året till 12 varningar hittills i år.

– Det är en jätteviktig signal vi har fått och den ska vi förhoppningsvis gemensamt reda i, säger Johanna Hasselgren som är arbetsrättsjurist och förhandlingschef i Göteborgs stad.

P4 Göteborg berättade i onsdags om det ökade antalet skriftliga varningar mot lärare i Göteborg. Därefter har fackförbund och stadsledningen haft ett möte som nu leder till att man ska granska varningarna närmare.

Enligt Johanna Hasselgren går det i dagsläget inte analysera varför det skett en kollektiv ökning utan man måste se på fallen individuellt.

– Fallen är nästan alltid individuella, och enskilda omständigheter gör att de nästan aldrig går att jämföra med en annan situation.

Anton Almqvist
anton.almqvist@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".