Lackarebäcks äldreboende. Foto: Lasse Nilsson/SR

Inga varsel i Mölndals äldreomsorg

Det blir inget varsel om uppsägningar av 30 sjukvårdsbiträden och undersköterskor inom äldreomsorgen i Mölndal. Det har vård och omsorgsnämnden beslutat.

Den rödgröna oppositionen har varit emot varsel från början, men accepterat att dra ner på antalet äldreomsorgsplatser.

– Med så många som vi ändå har inom äldreomsorgen så kommer ett antal gå i pension och ett antal sluta ändå. Vi resonerar som så att om man framåt våren, kan man i såfall se om det behövs varslas ytterligare och lägga det antalet. Men vi tycker det är onödigt att varsla 30 idagsläget och oroa personalen, säger Kenneth Wallin (M) ordförande i Vård och Omsorgsnämnden.

Men för bara två veckor sen lät det annorlunda från Kenneth Wallin om den rödgröna oppositionen som var emot varsel från början:

– Socialistiska sidan är emot den ekonomiska sidan av det hela, man är beredd och stänga ett antal platser, men man är inte beredd att ta den ekonomiska konsekvensen av det. Det tycker jag är lite tråkigt, jag är väldigt besviken på dem för det.

Så ni har gått oppositionen till mötes?

– Ja det vet jag inte om vi har. Det här har vi kommit fram till både opposition och inom alliansen, som ... Som har det problemet så att säga. Det säger idag Kenneth Wallin (M) ordförande i Vård och Omsorgsnämnden.

– Det är ren mänsklighet också. Det finns ingen anledning att oroa personalen som jag sa alltså.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista